Escudella de Nadal

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Al contrari de la fama que tenen, els brous i caldos no són tan nutritius com ens pensem; sí que ho és tot el que hi afegim, en aquest cas la pasta, els cigrons i les carns. Cal prendre'n una porció moderada i no gaire espessa, en què predominin les verdures.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES 

     

    200 g galets 

    4 l brou d'escudella 

    200 g cigrons 

    2 patates 

    2 cebes de Figueres 

    1 xirivia 

    2 porros  

    Mitja col de paperina 

    3 grans d'all 

    1 manat de julivert 

    Mitja costella de vedella tallada 

    1 garró de porc 

    Oli OVE 

    Sal 

    Pebre 

      

    Per a les pilotes: 

    150 g carn picada de porc 

    150 g carn picada de vedella 

    Mitja botifarra del perol 

    100 g molla de pa 

    100 ml nata 35% 

    Farina 

PREPARACIÓ

 

  1. Posem a escalfar una olla amb 4 litres de brou, un garró de porc i mitja costella de vedella tallada.  
  2. En un bol posem 100 ml de nata 35% MG i 100 g de molla de pa i ho deixem remullant-se. 
  3. Posem en un bol 150 g de carn de porc triturada i 150 g de vedella triturada. Salpebrem i barregem les carns. 
  4. Afegim a la barreja de carns mitja botifarra del perol tallada ben petita i ho integrem tot.  
  5. Incorporem al bol la molla de pa remullada amb la nata i seguim barrejant bé fins que estigui tot ben integrat. Tapem el bol amb un plat i el portem a la nevera durant una hora. 
  6. Colem l'aigua de 200 g de cigrons que hem remullat durant 12 hores. Passem els cigrons a una malla de coure llegum i la lliguem. Afegim els cigrons al brou quan aquest ja estigui bullint. Coem els cigrons durant 1 hora. 
  7. Traiem la massa de la pilota de la nevera i en fem 8 boles de la mateixa mida. Les enfarinem i traiem l'excés de farina. 
  8. Fregim les pilotes en una paella fonda amb oli OVE. Han de quedar fregides de fora i crues de dins. 
  9. Traiem les pilotes ja fregides i les passem a un plat gran amb paper absorbent per treure l'excés d'oli. 
  10. Incorporem les pilotes al brou, tapem i ho bullim 1 hora a foc baix. 
  11. Preparem les verdures de l'escudella. Tallem a bresa la part blanca de 2 porros, 3 patates pelades, 2 cebes de Figueres i 1 xirivia. Tallem per la meitat mitja col de paperina. Pelem 3 grans d'all. 
  12. Afegim les verdures i els alls a l'olla, les bullim durant mitja hora i les deixarem reposar 6 hores. 
  13. Tastem el brou per si cal afegir-hi sal. Separem 2 litres del brou, els posem en una olla més petita i els reduïm fins que en quedi un litre. Escalfem l'olla grossa amb les verdures i la carn d'olla. 
  14. Coem 20o g de galets a l'olla amb el litre de brou durant 7 minuts. 
  15. Traiem les verdures de l'olla i les posem en una safata. Traiem els cigrons de la malla i els posem en un bol. Traiem la carn i les pilotes i ho posem en una altra safata. 
  16. Servim els plats amb galets, brou, verdures, pilotes, cigrons i carn d'olla. 
Anar al contingut