Tallarines amb carxofes

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    Les carxofes, aliment de temporada d'hivern, són una de les hortalisses més riques en fibra, nutrient important per a la salut digestiva.

INGREDIENTS

  • 8 carxofes

    500 g de tallarines

    4 ous

    125 g de mantega

    1 llimona

    sal

    pebre blanc

    aigua mineral

    cibulet

    tomàquet sec

    julivert

PREPARACIÓ

- Netegem les carxofes. Un cop netes i tornejades les posem dins un bol amb aigua mineral i el suc de mitja llimona i el que queda d'haver-la espremut.

- Escaldem les carxofes durant 3 minuts en aigua bullint amb un polsim de sal i les reservem sobre un plat o safata amb paper de cuina perquè quedin ben seques.

- Bullim les tallarines en una olla amb 5 litres d'aigua i sal.

- Separem els rovells de les clares dels ous, blanquegem els rovells amb la mantega pomada i un polsim de sal. Ho posem al bany Maria i hi anem afegint el suc de llimona i el pebre fins que ens munti.

- En una cassola grossa, hi saltem les carxofes tallades i el tomàquet sec a trossos, hi afegim les tallarines, la salsa i muntem el plat.

- Ho servim amb una mica més de pebre blanc i també una mica de cibulet picat per sobre.