Arròs de carxofes i alls tendres

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La vieira és un mol·lusc ric en minerals essencials com sodi, potassi, fòsfor, calci, iode, zinc i magnesi.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 350 g arròs bomba  

    6 xiitakes  

    6 vieires  

    4 grans d'all  

    1 porro  

    Cors de carxofes confitades en oli  

    Brots d'alls tendres en conserva 

    1 llimona 

    Manat julivert  

    Oli OVE 

    Sal 

    Pebre 

      

PREPARACIÓ

  1. Fem el brou:  tallem a bresa la part verda d'1 porro. Tallem a làmines 6 bolets xiitake.  
  2. Afegim en una olla el porro, els xiitakes, 1 gra d'all aixafat, un manat de julivert i 1 l d'aigua mineral. Ho deixem bullir 15 minuts i reposar 15 minuts més. 
  3. Colem el brou i el posem al foc perquè el necessitarem calent. 
  4. En una paella al foc hi posem un raig d'oli i 3 grans d'all aixafats. Quan siguin rossos els traiem i reservem. 
  5. Mentrestant, eixuguem 6 vieires i les marquem a la paella per les dues cares. Les traiem i reservem. 
  6. Traiem carxofes d'un pot en conserva. Les eixuguem. Fem el mateix amb els alls tendres en conserva. Un cop eixuts, els marquem a la mateixa paella i hi afegim els alls enrossits que teníem reservats. 
  7. Afegim a la paella 350 g d'arròs i el perlem.  
  8. Posem a la paella 900 ml del brou calent, sal i pebre. Ho deixarem coure a foc mitjà 16 minuts. 
  9. Posarem damunt l'arròs les vieires que teníem reservades.  
  10. Tallem a grills una llimona i emplatem l'arròs amb una mica de julivert i la llimona.
Anar al contingut