Cors de carxofes fregits

  • Cuina: Arnau París
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les carxofes són riques en potassi, mineral que li aporta cert poder diürètic.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 pot de cors de carxofes (330 g)

    Farina de blat

    Midó de blat de moro

    Sal

    Oli d'oliva verge extra

    1 llimona

    1 llima

    Maionesa

    Piri-piri

    Romesco

     

PREPARACIÓ

  1. Posem una cassola o una paella amb força oli d'oliva verge extra al foc.
  2. Obrim un pot de cors de carxofa en conserva i les escorrem. Podem tallar pel mig les carxofes si convé.
  3. Posem els cors escorreguts en un plat i els amanim amb llimona, per rebaixar el punt de vinagre d'aquesta conserva. Ho barregem tot perquè el suc de la llimona arribi a tot arreu. També salpebrem una mica les carxofes.
  4. Posem en una carmanyola farina de blat i farina o midó de blat de moro i ho barregem amb una forquilla. Afegim a la carmanyola els cors escorreguts, tapem el recipient i sacsem per enfarinar les carxofes. 
  5. Traiem l'excés de farina dels cors i els anem fregint, en tandes, en força oli ben calent.
  6. Un cop estiguin fregits, els posarem en una safata amb paper absorbent. Traurem el paper un cop hagi xuclat l'oli per evitar que les carxofes s'estovin.
  7. Acompanyem les carxofes amb dues salses. Una salsa romesco que podem comprar feta i una maionesa, que també pot ser comprada, però a la qual li donarem un toc picant i àcid barrejant-hi una espècie procedent del Marroc, el piri-piri, i una mica de suc de llima. 
Anar al contingut