Carxofes amb almadroc

  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carxofa és una de les verdures més riques en fibra, magnesi, fòsfor i potassi, amb un efecte important sobre l'activitat muscular.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 10 carxofes  

    100 g de formatge curat  

    1 llimona  

    2 ous  

    1 cabeça d'alls 

    Farina d'arròs 

    Pebre negre 

    Oli OVE  

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Escalivem una cabeça d'alls al forn. Són 30 minuts a 180 °C. 
  2. Posem en un got batedor 2 ous, la carn de la cabeça d'alls escalivada, 100 g de formatge d'ovella o de cabra curat tallat de qualsevol manera, un raig d'oli d'oliva verge extra i pebre negre. 
  3. Ho emulsionem amb la batedora. 
  4. Reservem la salsa.  
  5. Preparem un bol amb aigua a temperatura ambient i el suc d'una llimona.  
  6. Traiem les parts dures de 10 carxofes i les tallem a grills. Guardem les restes de carxofa per a una altra recepta i submergim els cors al bol d'aigua i llimona.  
  7. Posem aigua a bullir.   
  8. Posem sal a l'aigua i els grills de carxofa.  
  9. Escaldem les carxofes a l'aigua durant dos minuts. 
  10. Passat aquest temps, eixuguem les carxofes. 
  11. Enfarinem els grills de carxofa amb farina d'arròs. 
  12. Posem al foc una olla amb oli. Fem que s'escalfi molt, fins als 150 °C.  
  13. Fregim les carxofes enfarinades. 
  14. Traiem les carxofes fregides. 
  15. Les salem.  
  16. Les posem una estona sobre un paper absorbent. 
  17. Servim les carxofes i un bol d'almadroc per sucar-les. 
Anar al contingut