Conill amb allada

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carn de conill és una carn blanca extraordinàriament rica en vitamina B12, nutrient que intervé en la formació de glòbuls vermells. Té molt poc greix i un baix contingut calòric, però és molt rica en proteïnes de qualitat.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 conill
  • 2 cabeces d'alls
  • julivert
  • sal gruixuda
  • sal fina
  • aigua mineral
  • pebre blanc
  • una branca de farigola
  • una branca de romaní
  • un got de vi ranci
  • oli d'oliva verge extra

PREPARACIÓ

1. Fem un bany de sal, de 50 g de sal per litre d'aigua durant 6 hores, al conill tallat a trossos. El traiem, l'eixuguem bé i el posem en una cassola a foc mitjà amb un bon raig d'oli d'oliva i ho tapem.
2. Posem una cabeça d'alls tallada pel mig al forn a 180º, amb una branca de romaní i de farigola i que es vagi escalivant.
3. L'altra cabeça d'alls la desgranem tota i la laminem.
4. Passats uns 15 minuts, obrim la cassola i hi tirem l'all laminat, i l'hi deixarem uns 10 minuts més.
5. Passats aquests 10 minuts, quan tinguem la crosta del conill ben cruixent, obrim el forn i hi tirarem tot el que hi ha a la cassola:  l'oli, els allets i el conill amb l'all escalivat que tenim dins del forn. Ho reguem amb un got de vi ranci i  ho deixem uns 10 minuts dins del forn. 
6. Ho traiem del forn, desgranem els grans de l'all escalivats i els posarem dins d'un bol. Hi afegim el conill, els alls laminats, amb una cullera hi tirem una mica de l'oli de la safata, el julivert picat per sobre i ho remenem tot bé.
Anar al contingut