Conill amb moniato

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El moniato ens aporta hidrats de carboni, com la patata. El seu color ataronjat ens indica que conté betacarotens, nutrients amb efecte antioxidant, amb vitamines del grup B i C, i minerals com el magnesi i el potassi.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    1,5 kg de conill

    700 g de moniatos de colors

    300 g de sofregit de tomàquet

    20 g de carquinyolis

    3 cebes

    3 grans d'all

    1 l de brou de gallina

    Vi ranci

    Anís sec

    Canyella

    Farigola

    Orenga

    Julivert

    Llorer

    Pebre negre

    Sal

    Saïm

    Oli OVE

PREPARACIÓ

  1. Posem una cassola al foc amb un bon raig d'oli d'oliva verge extra i una cullerada de saïm. Hi enrossim el conill, tallat a bocins i salpebrat, juntament amb 3 grans d'all aixafats. Un cop rossos, els reservem.
  2. A la mateixa cassola, hi enrossim els moniatos tallats a daus. En aquesta recepta, hi hem posat moniato carbassa i moniato lila. També n'hi podríeu posar de blanc o de groc, segons el que trobeu. Un cop rossos, els reservem.
  3. A la mateixa cassola, hi sofregim 3 cebes que haurem tallat a una mida ben menuda, juntament amb una fulla de llorer, un canonet de canyella, farigola i orenga. Si veiem que la cassola queda eixuta, hi afegim més oli. Ho sofregim uns 5 minuts, fins que la ceba estigui feta.
  4. Hi apugem el foc. Hi aboquem un raig de vi ranci i un altre d'anís sec.
  5. Un cop se n'han evaporat els alcohols, hi afegim 300 g de sofregit de tomàquet i ho integrem. Hi afegim el conill que havíem enrossit, excepte el fetge i els ronyons. Hi aboquem 1 l de brou de gallina, reservant-ne una mica per a després. Ho tapem i deixem que faci xup-xup a foc baix durant 20 minuts.
  6. Fem una picada amb el fetge i els ronyons enrossits del conill, 20 g de carquinyolis i els 3 alls enrossits del principi, sense pela. Ho deixatem amb la mica de brou que havíem reservat abans.
  7. Incorporem la picada i els moniatos enrossits a la cassola. Ho integrem, ho tapem i deixem que es cogui 10 minuts.
  8. És un guisat que, d'un dia per l'altre, millora. Ho servim amb una mica de farigola i julivert picat per sobre.
Anar al contingut