Conill amb ceba i gambes

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El conill és una carn extraordinàriament rica en vitamina B12 que intervé en la formació de glòbuls vermellsAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 2,5 kg de conill 

    12 gambes

    1 cabeça d'alls 

    10 cebes de Figueres (aprox. 2 kg) 

    Sal

    Pebre

    1 cullerada de llard de porc

    Oli d'oliva verge extra

    Farigola fresca

    Llorer

    Pebre vermell fumat dolç

    Vi blanc

    Vinagre de vi blanc

PREPARACIÓ

  1. Començarem tallant les cebes en juliana.
  2. Tindrem preparat el conill tallat en trossos petits, en vuitens. Ho salpebrem tot.
  3. Tallem per la meitat la cabeça d'alls i la freguem pel fons de la cassola gran que tenim al foc.
  4. En aquesta cassola, deixem la cabeça d'alls i hi posarem 1 cullerada de llard de porc que fa el conill més saborós i un bon raig d'oli arbequina. Amb l'oli evitem que es cremi el llard.
  5. Fem un farcellet amb branquetes de farigola i l'afegim a la cassola. Quan tot és calent, posem el conill i l'enrossim. Després, afegim una fulla de llorer a la cassola.
  6. Hi aboquem les cebes tallades sobre el conill, cobrint-lo tot. Baixem el foc al mínim.
  7. S'ha de deixar coure a foc lent amb la cassola tapada durant 60 minuts. El conill i la ceba es van fent en l'aigua i els sucs que deixen anar mentre es couen. No s'ha de moure. Quan la ceba és de color caramel, el plat ja està cuit.
  8. Poc abans de servir, preparem les gambes. Traiem les cloves, però deixem el cap i la cua de cada gamba.
  9. Posem les cloves en un pot amb un raig d'oli. Quan tot estigui calent, hi posarem una mica de pebre vermell dolç fumat. També hi afegim un raig de vi blanc. Baixem el foc.
  10. S'ha de deixar reduir una mica el vi. Després, hi abocarem un rajolí de vinagre de vi. Quan s'hagi reduït el vinagre, cobrirem el contingut del pot amb oli. Deixem coure 5 minuts més. Colem la salsa i la repartim per sobre del conill.
  11. Poc abans de servir el plat, preparem les gambes. Les salem, i les marquem en una paella calenta amb poc oli. Un cop cuites, posem les gambes a la cassola, per sobre el conill.
  12. Quan ja tenim el conill i les gambes a cada plat, cadascú pot aixafar el cap de la gamba perquè deixi anar tota la seva substància. Retirem els caps de les gambes del plat, i mengem aquest mar i muntanya ajuntant una mica de cada ingredient. 
Anar al contingut