Carles Porta

Carles Porta estrena "Crims" amb el "cas obert" de l'assassinat de la bibliotecària de Sentmenat

Demà, 8 de setembre, a les 21.05, Catalunya Ràdio estrena "Crims", el programa de Carles Porta que relata històries negres reals de manera novel·lada.

Després de l'èxit de la sèrie de no-ficció "Tor, tretze cases i tres morts", demà, 8 de setembre, a les 21.05, Catalunya Ràdio estrena "Crims", dirigit i presentat per Carles Porta amb la col·laboració de Lídia Orriols. El primer programa se centrarà en un "cas obert": el "crim de la bibliotecària de Sentmenat".

El 2 de desembre de 2001 va aparèixer morta Helena Jubany, una noia de 27 anys que era bibliotecària a Sentmenat (Vallès Occidental). En un primer moment, es va parlar d'un suïcidi i el fet va commocionar les poblacions de Sabadell i Mataró, amb les quals estava molt vinculada la noia. Tres mesos després, la policia va detenir Montserrat Careta, "Muntsa", amiga de la víctima, que va ser acusada d'assassinat. Helena i Muntsa es coneixien de la Unió Excursionista de Sabadell.

A Helena, li van enviar dos missatges anònims, la van drogar i la van llençar des d'un quart pis. Muntsa, que sempre va negar la seva participació en el crim, es va suïcidar poc després d'entrar a la presó. I el jutge va arxivar el cas.

El 2020, d'aquí a dos anys, el cas prescriurà. Les famílies d'Helena Jubany i de Muntsa Careta estan fent un últim intent per trobar nous testimonis que aturin la prescripció i permetin inculpar qui consideren que és l'autèntic assassí i avui campa lliure per Sabadell.

El programa "Crims" s'emet els dissabtes, de 21.05 a 22.00, a Catalunya Ràdio.

 

catradio/crims

 

Anar al contingut