Vic

Els regidors socialistes de Vic mantenen el suport a la norma d'empadronament malgrat la petició del partit

Els regidors socialistes al consistori vigatà mantindran el suport a les noves normes d'empadronament a la població, juntament amb la resta de l'equip de govern, malgrat que des de la direcció del partit se'ls hagi demanat el contrari. L'Ajuntament de Vic està governat amb un pacte entre CiU, que sosté l'alcaldia, el PSC i ERC.

Actualitzat
Després que el viceprimer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha instat els quatre regidors que la formació té a l'Ajuntament de Vic, aquests han respost que, en espera del que digui el Ministeri de l'Interior respecte de la legalitat de la mesura, segueixen donant suport a la proposta feta pel govern municipal d'exigir els papers en regla als immigrants que vulguin empadronar-se a la localitat.

Segons ha confirmat el segon tinent d'alcalde i  portaveu del PSC a l'Ajuntament, Josep Burgaya, l'equip de govern  municipal en la seva totalitat i els edils socialistes en particular  seran "absolutament escrupolosos" en el respecte de la legalitat. "No hi ha la voluntat del PSC ni dels altres grups del govern  municipal de fer res il·legal", ha afegit Burgaya. En declaracions a Catalunya Ràdio, Burgaya, que es mostra convençut que la nova norma respectarà la llei, ha dit que la seva decisió no contradiu les ordres del partit.

Aquesta reafirmació dels regidors socialistes arriba hores després, també, de la publicació de l'informe jurídic que el  govern municipal va encarregar al bufet d'advocats de l'exponent  constitucional Miquel Roca, un informe que conclou que els nous criteris no són contraris a la llei vigent.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut