Barcelona

Montilla: "No m'apunto a linxar l'Ajuntament de Vic"

El president de la Generalitat, José Montilla, en unes declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", ha sortit en defensa de la gestió de la política immigratòria feta fins ara per l'Ajuntament de Vic. José Montilla està convençut que la feina ha estat modèlica els últims anys i que així continuarà sent en el futur sempre dins el marc de la legalitat. "Jo al que no m'apunto és a linxar l'Ajuntament de Vic, de cap de les maneres", ha assegurat. José Montilla ha criticat "aquells que normalment no tenen relació amb la immigració i que no viuen en poblacions o barris on n'hi ha", i ha assegurat que si aborden aquest problema exclusivament amb aquest tipus de discurs s'equivocaran.

Actualitzat
En un altre ordre de coses, el president de la Generalitat ha deixat clar que la intenció és esgotar la legislatura i ha lamentat que Convergència i Unió els acusi d'arrasar el país. Montilla ha qualificat de desafortunada l'expressió. "Desgraciadament, Haití sí que és un país arrasat", ha afirmat, per afegir que "a Catalunya el que s'han fet són infraestructures, moltes de les quals eren necessàries des de fa molts anys".

Montilla, a més, ha negat haver-se reunit a La Moncloa amb José Luis Rodríguez Zapatero però sí que ha admès que hi manté contactes telefònics permanents. Segons ha pogut saber Catalunya Ràdio, el president català es va veure amb Zapatero a Madrid fa dos divendres en l'acte d'inici de la presidència espanyola de la Unió Europea.

Pel que fa al cas d'Horta de Sant Joan, el cap de l'executiu ha qualificat les seves relacions amb els consellers Baltasar i Saura de correctes després de la polèmica provocada per la detenció de dues persones acusades de provocar el foc. Montilla ha apostat per la màxima transparència en aquest cas i ha emplaçat a les explicacions que avui donaran al Parlament els consellers.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut