Madrid

Zapatero: "No consentiré que pel truc d'un ajuntament éssers humans es quedin sense assistència sanitària"

La polèmica sobre la nova normativa d'empadronament de Vic ha arribat a Estrasburg, des d'on el president espanyol ha deixat molt clara la posició del seu executiu. "El país que presideixo no consentirà que pel truc d'un ajuntament éssers humans es quedin sense assistència sanitària o sense dret a anar a escola". El president espanyol ha assegurat que defensa "immigració legal", però que "estem parlant de persones i de drets inalienables". Mentrestant, el Ministeri de l'Interior ha traspassat al de Justícia la carta que li va remetre l'Ajuntament de Vic demanant-li que es posicioni sobre si el consistori ha d'empadronar immigrants sense que hagin de presentar un visat.

Actualitzat
El president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha repetit fins a quatre vegades "no ho consentirem". Es referia al que ha qualificat com un "truc d'un ajuntament", el de Vic, d'endurir els criteris d'empadronament de les persones estrangeres. Zapatero considera que és un menyspreu als drets de les persones i ha afegit que "hem lluitat durant dècades perquè això no ens passés a nosaltres com a espanyols quan havíem de marxar".

Ara, la pilota de la normativa d'empadronament de l'Ajuntament de Vic és a la teulada del Ministeri de Justícia, i més concretament a l'Advocacia General de l'Estat, que ja té a les seves mans la carta del consistori vigatà i l'informe de Roca sobre l'enduriment dels criteris per empadronar estrangers.

"Probablement hi deu haver una incongruència"

Per la seva banda, el ministre de Foment i vicesecretari general del PSOE, José Blanco, ha afirmat que "probablement hi deu haver una incongruència" en la legislació, perquè mentre la llei d'estrangeria indica que els immigrants en situació irregular han de ser expulsats, la llei de bases de règim local obliga els ajuntaments a empadronar qualsevol població sense mirar-ne la situació administrativa.

Tot i això, per a Blanco "la incongruència més gran és tenir descontrolats els irregulars a Espanya perquè es generin guetos absolutament ingovernables que deteriorin la convivència". En aquest sentit, ha assegurat que comprèn que hi hagi "algun tipus de preocupació", tot i que ha insistit que han de "fer una batalla implacable contra la immigració il·legal, una lluita en què s'ha avançat molt".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut