Berlín

Alemanya convoca l'ambaixador dels Estats Units arran de les sospites d'espionatge a Merkel

El govern alemany ha convocat l'ambaixador nord-americà per demanar-li explicacions sobre el programa d'espionatge dels Estats Units. El govern de Berlín sospita que es va punxar el telèfon de la cancellera Angela Merkel. L'escàndol s'abordarà a la cimera de caps d'estat i de govern de la Unió Europea d'aquest dijous i demà divendres.

RedaccióActualitzat

Les autoritats alemanyes han convocat l'ambaixador nord-americà a Berlín perquè doni explicacions sobre el suposat espionatge dels Estats Units. El govern alemany té sospites que es va punxar el telèfon de la cancellera, Angela Merkel. Per aquest motiu, el cap de la diplomàcia, Guido Westerwelle, rebrà aquesta tarda personalment l'ambaixador, John B. Emerson, després que aquest dimecres Merkel parlés per telèfon amb el president nord-americà, Barack Obama, per exigir-li que aclarís les sospites d'espionatge. La Casa Blanca va negar que estigui espiant la cancellera, un desmentiment que, segons la premsa alemanya, no aclareix si hi va haver escoltes a Merkel en el passat.

Precisament, l'escàndol sobre el programa d'espionatge massiu dels Estats Units es plantejarà a la cimera de caps d'estat i de govern de la UE que comença aquesta tarda a Brussel·les. França ha introduït aquesta qüestió a l'ordre del dia, després que el diari "Le Monde" va revelar que els serveis d'intel·ligència nord-americans havien gravat les trucades de milions de francesos.

A la cimera també es debatran mesures per afrontar el fenomen creixent de la immigració il·legal, amb la tragèdia de Lampedusa de rerefons. Els països més afectats, com Itàlia i Malta, reclamen una estratègia comuna concreta i, entre d'altres, que es reforcin els controls fronterers.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut