Les tres membres de Pussy Riot, durant el judici (Foto: EFE)
Tres membres de les Pussy Riot en un dels judicis a què han hagut de fer front a Rússia
Moscou

Confirmada la condemna de 2 anys de presó a dues integrants de Pussy Riot

La justícia russa deixa en llibertat condicional una de les integrants del grup punk, que ha al·legat que la van detenir abans de l'acte de protesta a la catedral. Les noies asseguren que no volien ofendre els creients i defensen que es tractava d'una acció política contra Putin.

RedaccióActualitzat
La justícia russa ha confirmat la pena de dos anys de presó per a dues integrants de la banda "punk" Pussy Riot i, en canvi, n'ha deixat en llibertat condicional la tercera. En la vista d'apel·lació del judici, la Cort de la Ciutat de Moscou ha suspès la condemna contra Iekaterina Samutsevitx atenent a l'explicació del seu advocat, que ha afirmat que no va poder protagonitzar la protesta perquè la van detenir abans dels fets.

Durant la vista, una de les condemnades ha aixecat la veu per denunciar que "Putin està fent tot el possible perquè hi hagi una guerra civil en aquest país", paraules que el jutge ha intentat interrompre.

Les integrants de Pussy Riot estan condemnats per vandalisme motivat per odi religiós per una "pregària punk" a la catedral Crist el Salvador de Moscou, en què van demanar a la Verge maria que fes fora Putin.

Les noies s'han declarat innocents dient que no volien ofendre els creients i afirmant que la seva acció va ser política. Per la seva part, el president rus va afirmar diumenge en una entrevista que la condemna era "merescuda", unes declaracions que han portat advocats i familiars del trio a denunciar la interferència política en el poder judicial.

El cas ha motivat una àmplia protesta internacional, tant per part dels governs occidentals com d'artistes de la talla de Madonna o Paul McCartney.

Anar al contingut