Pancarta contra les retallades a la Universitat de Barcelona. (Foto: ACN)
Pancarta contra les retallades a la Universitat de Barcelona. (Foto: ACN)
Barcelona

La retallada del 3% del sou, també per als treballadors no funcionaris de les universitats

La Generalitat vol rebaixar un 3% el sou dels treballadors no funcionaris de les universitats i augmentar de 35 a 37,5 hores la jornada laboral del Personal d'Administració i Serveis (PAS) d'aquests centres d'ensenyament superior. La decisió s'ha comunicat als sindicats i representants dels rectors durant la reunió de la taula d'universitats que s'ha fet aquest dimecres. Els sindicats asseguren que aquestes retallades fan perillar el lloc de treball de 1.000 professors i 500 membres del PAS.

RedaccióActualitzat
Les altres mesures que la Generalitat ha traslladat als sindicats CCOO i UGT són la reducció dels dies personals, de 9 a 6, la suspensió dels plusos per antiguitat, la reducció de sou proporcional a les reduccions de jornada i la suspensió del tiquet menjador.

Pel que fa a l'increment de jornada del PAS, els sindicats han explicat que afectarà entre 15.000 i 20.000 persones.

La taula d'universitats s'ha reunit després que el govern ja va anunciar la retallada d'un 3% del sou per als funcionaris.

Els sindicats han denunciat que el govern no admet cap negocació i que tampoc els ha facilitat cap document amb les mesures, incloses a la llei d'acompanyament dels pressupostos.
Anar al contingut