Tarragona

Un temporal de fortes pluges descarrega a les comarques tarragonines i al litoral de Barcelona

El temporal de pluges que escombra Catalunya d'oest a est ha portat la Direcció General de Protecció Civil a mantenir el pla Inuncat en fase d'alerta pels efectes que ha tingut a Tarragona i els ruixats intensos a Barcelona i Girona. A més, també s'ha activat una prealerta del Ferrocat, per acumulació d'aigua a les vies. Fins ara, els bombers han fet un centenar de sortides, la majoria per incidències lleus, tot i que han recuperat diversos cotxes atrapats en zones baixes i ponts. El telèfon 112 ha rebut 300 trucades, la majoria per inundacions.

L'Inuncat elevat a alertaActualitzat
El temporal s'està desplaçant cap al nord, on deixarà més pluges fortes a les comarques del nord de Barcelona i a les de Girona. A Viladrau, per exemple, ja hi han caigut 112 litres. Protecció Civil manté activat en fase d'alerta el pla Inuncat.

Les precipitacions ja han descarregat amb força a les comarques de Tarragona. Alguns observatoris del Camp han recollit més de cent litres aquest dimarts i els xàfecs han provocat talls de carrers i inundacions a moltes carreteres.

A Salou s'ha tornat a desbordar el barranc de Barenys a la matinada, però no ha arribat a inundar baixos ni ha arrossegat vehicles perquè les aigües s'han desbocat a uns 300 metres de la sortida del barranc, a la bocana de la platja de Ponent, al barri de la Salut. Allà, l'ajuntament ja hi ha posat una biga perquè actuï com a dic.

A Reus la riera de l'Abeurada baixava amb força, tanta que fins i tot ha arrossegat un cotxe amb dos ocupants. Un d'ells, d'uns vint anys, ha pogut sortir del vehicle pel seu propi peu i ha nedat fins a la vora. L'altre ocupant era el seu pare, que no ha pogut sortir fins que el vehicle ha quedat encallat en un pont. En aquell moment, un veí de la urbanització Sant Joan ha ajudat l'home, d'uns 60 anys, a sortir de la riera. Quan han arribat els equips d'emergència, pare i fill ja estaven sans i estalvis, tot i que han estat traslladats a l'hospital Sant Joan amb símptomes d'hipotèrmia. La seqüència dels fets l'ha explicat al 324.cat en Gabriel Sánchez, un usuari que també ha pogut gravar en vídeo com la riera arrossegava el cotxe.

Els 132 litres per metre quadrat de l'Espluga de Francolí o Mont-ral, els 93 de la Mussara o els 85 de Reus i Tarragona han provocat inundacions a carreteres i baixos de moltes poblacions.

A Tarragona també ha calgut desallotjar els 70 alumnes del Col·legi Ponent. També hi ha hagut molts problemes, una vegada més, al barri de la Salut de Salou, on el barranc de Barenys s'ha tornat a desbordar i ha deixat baixos inundats.

A Sant Carles de la Ràpita, al Montsià, els bombers també han hagut de fer moltes sortides i l'aigua s'ha endut una desena de vehicles i part de la terrassa d'un bar al passeig marítim.

Les fortes pluges han causat diverses incidències en la mobilitat del país, amb algunes carreteres tallades i afectacions a la xarxa ferroviària del país i també en una parada de metro de Barcelona.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut