Prada de Conflent

Homs rebutja una reforma de la Constitució que atempti contra l'autogovern

La Generalitat rebutja qualsevol reforma de la Constitució que atempti contra l'autogovern i l'autonomia financera de Catalunya. És la resposta del portaveu de l'executiu, Francesc Homs, a la proposta de José Luis Rodríguez Zapatero de reformar la Carta Magna per limitar el dèficit i el deute de les administracions per garantir l'estabilitat pressupostària.

Actualitzat
El portaveu del govern, Francesc Homs, ha advertit que Catalunya s'oposarà amb contundència a qualsevol reforma de la Constitució que "atempti contra l'autogovern" i l'autonomia financera dels catalans.

En declaracions als periodistes abans d'impartir una conferència sobre sobirania fiscal a la Universitat Catalana d'Estiu que se celebra a Prada de Conflent, Homs ha instat tots els partits catalans, i en especial el PSC, a mostrar el seu rebuig a una reforma constitucional que minvi l'autonomia fiscal de Catalunya.

Homs ha replicat així l'anunci fet aquest dimarts pel president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que ha proposat una reforma de la llei fonamental per establir una regla que garanteixi l'estabilitat pressupostària a mitjà i llarg termini, tant en relació amb el dèficit estructural com amb el deute, que vincularia totes les administracions públiques.

"Si el que plantegen Zapatero i Rajoy és carregar-se l'autonomia financera, davant d'aquesta iniciativa cal dir "no" en majúscules i amb molta contundència", ha sostingut el portaveu del Govern, que ha recordat que Catalunya és l'única comunitat que ha afrontat un ajust pressupostari del 10% i, per tant, segons la seva opinió, no necessita lliçons de ningú.
Anar al contingut