bàsquet

Pau Gasol, samarreta retirada i glòria eterna amb els Lakers: "Us vull per sempre"

L'equip de Los Angeles ha retirat la samarreta groga amb el número 16 en una nit plena d'emocions

Redacció Esport3Actualitzat

Els Lakers han retirat la samarreta groga amb el número 16 de Pau Gasol i han convertint el català en una llegenda de l'NBA. Ha passat a les 5 de la matinada en el descans del partit entre els Lakers i els Grizzlies, l'equip en què va debutar a l'NBA. Així ha estat el moment tan esperat.

Gasol ha estat envoltat de tota la seva família..., la seva dona, les dues filles, els seus pares, els seus germans i Vanessa, la dona del seu gran amic Kobe Bryant, que ha introduït l'homenatge.

Gasol ha volgut recordar Bryant en un dia tan especial: "Et trobo a faltar, de veritat", ha expressat entre crits de "Kobe, Kobe" a l'Staples Center, ara rebatejat com a Crypto.com Arena.

"No puc continuar sense parlar de la persona que avui no veig aquí.El germà que em va inspirar i em va posar a prova per ser més bon jugador i, sobretot, per ser millor persona.Crec que n'estaria orgullós i que esperava aquest moment.T'estimo, germà."

Molt emocionat, el de Sant Boi de Llobregat, primer esportista no nord-americà en assolir la fita, s'ha dirigit al públic amb aquestes paraules d'agraïment i estimació:

"A la ciutat de Los Angeles, a 'la nació dels Lakers': us estimo profundament, us estimo per sempre. Gràcies per fer-me sentir tan especial."

Companys de viatge, testimonis d'una fita històrica

Glòria eterna a Pau Gasol a l'univers or i púrpura. A més, els seus companys de viatge des de ben jove han estat testimonis d'aquest moment culminant: Juan Carlos Navarro, Felipe Reyes o Juan Carlos Calderón no s'han perdut un moment històric per al bàsquet català.
 

Tampoc hi han faltat jugadors que el van ajudar a guanyar els dos anells de l'NBA amb els Lakers, com Derek Fisher o Metta Sandiford-Artest, ni referents de la franquícia, com Kareem Abdul-Jabbar, una altra de les icones amb la samarreta retirada al cel de Los Angeles.

El missatge del seu primer i últim club

El llarg i exitós viatge de Pau Gasol per l'elit del bàsquet comença i acaba al Palau Blaugrana. Com no podia ser d'altra manera, el Barça s'ha sumat a la llista de missatges que han posat en valor la trajectòria de la llegenda del Baix Llobregat.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FC Barcelona (@fcbarcelona)

ARXIVAT A:
Pau Gasol
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut