Espanya, amb 13 catalanes, jugarà la tercera final consecutiva en una campionat d'Europa/RFEN_Oficial
Waterpolo

Espanya, amb 13 catalanes, a la final de l'Europeu en superar Grècia (13-5)

Les de Miki Oca han superat amb claredat les gregues en la reedició de la final continental del 2022

Espanya s'ha classificat per disputar la tercera final consecutiva del Campionat d'Europa després de golejar Grècia per 13 a 5 a Eindhoven. Ara, l'objectiu és aconseguir dissabte el quart títol de la seva història, el tercer consecutiu. El partit, que ha estat la reedició de la darrera final continental, no ha tingut cap mena d'història. Les deixebles de Miki Oca han fet un gran primer quart ha acabat 4 a 1 i ha deixat gairebé sense opcions a l'equip grec. Espanya ha sabut aprofitar molt bé les jugades amb superioritat a diferència del seu rival, que ha estat molt poc ofensiu durant tot el partit. El segon quart ha estat el més equilibrat i ha finalitzat amb empat a 1, i s'ha arribat al descans amb un resultat favorable de 5 a 2.

Sense treva a la represa

A la represa, ha continuat l'encert de les vigents campiones d'Europa que han aconseguit un altre parcial de 4 a 1, i han sentenciat, gairebé, el pas a la final. El joc coral de les espanyoles s'ha traduït que totes les que han participat del partit han marcat, només s'ha quedat sense marca Paula Leiton, a més de la portera Martina Terré. El darrer quart ha estat de pur tràmit. Tot i així no han abaixat el ritme i han aconseguit un altre parcial contundent de 4 a 2 per tancar el partit amb un aclaparador 13 a 5 que els ha donat l'accés a la final. La jugadora esquerrana del Club Natació Sabadell Judith Forca ha estat la màxima golejadora amb tres gols, els mateixos que ha marcat la grega Xenaki, que ha capitalitzat el joc ofensiu de les, fins avui, subcampiones d'Europa.