Futbol

El Barça ha presentat la primera fase de l'ampliació de la Ciutat Esportiva, que inclou el trasllat del Miniestadi

La primera fase de l'Espai Barça inclou un estadi per a 6.000 espectadors i gairebé triplica l'espai edificable per a ús esportiu

Actualitzat

El F. C. Barcelona ha celebrat aquest divendres la presentació primera fase del projecte Espai Barça, que inclou diversos canvis i novetats en les estructures físiques de l'entitat. Una de les més importants és la reubicació del Miniestadi a la Ciutat Esportiva Joan Gamper, que també creixerà amb nous equipaments fins a ocupar un total de 16,4 hectàrees. El president, Josep Maria Bartomeu, i el directiu de l'Àrea Econòmica i responsable de l'Àrea de Patrimoni del Club, Jordi Moix, han estat els encarregats de facilitar els detalls i descobrir la maqueta del projecte.

El nou Miniestadi se situarà als actuals terrenys del Tennis El Forn. El camp, de categoria 3 i amb una capacitat de 6.000 espectadors, complirà amb la normativa LFP per a Segona Divisió i amb la normativa UEFA per a les competicions UEFA Youth League i UEFA Women's Champions League.

Aquest 27 de març s'engega un concurs d'arquitectura amb l'objectiu que entre la segona i la tercera setmana de maig es faci l'adjudicació a l'equip que assumirà el projecte. L'inici del calendari de treball està marcat pel mes de juny i s'espera que al gener del 2016 es puguin començar les obres. Es preveu que es pugui inaugurar per a la temporada 2017/18. El total de reformes completarà un pla estratègic que s'allargaria fins al 2025.

Més equipaments esportius

Actualment, la Ciutat Esportiva té una superfície de 136.000 m², amb una superfície edificada permesa de 12.500 m² per a ús esportiu i de 20.000 m² per a ús comercial. Amb l'ampliació pensada, l'espai total serà de 162.000 m², més la Masia Can Felip (2.105 m²), amb una superfície edificada permesa de 32.000 m² per a ús esportiu i de 12.000 m² per a ús comercial. A més del Miniestadi, aquesta nova disponibilitat d'espai es destinarà a nous camps d'entrenament i edificis funcionals que cobriran les mancances que s'han identificat durant els últims anys.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut