Katir amb la medalla de plata al coll que es va penjar al Mundial de Budapest de l'estiu passat
Katir amb la medalla de plata al coll que es va penjar al Mundial de Budapest de l'estiu passat (EFE)
Atletisme

Adeu als Jocs Olímpics: dos anys de sanció per a Mo Katir, que no recorrerà

La suspensió frena completament la trajectòria professional de Mo Katir, que aquest dissabte fa 25 anys, en el seu millor moment esportiu

Redacció Esport3Actualitzat

Càstig exemplificant. La Unitat d'Integritat de l'Atletisme (AIU), l'agència encarregada dels controls per a World Athletics, ha decidit sancionar amb dos anys d'inhabilitació Mo Katir, que ja havia estat suspès pel màxim organisme de l'esport per no estar localitzable en tres controls antidopatge.

El període de sanció s'estén del 7 de febrer passat al 6 de febrer del 2026. El murcià no podrà ser als Jocs Olímpics de París.

Suspès per saltar-se tres controls antidopatge

L'atleta espanyol d'origen marroquí es va saltar fins a tres controls antidopatge en l'últim any. En contra de la suspensió, Katir afirma que en alguna de les cites fallides ell es trobava disponible al lloc, la data i l'hora que li havien facilitat.

L'atleta va defensar la seva innocència, recordant que ha estat sotmès a un grapat de controls durant els últims anys i que no hi ha posat mai cap impediment ni hi ha hagut mai el més petit problema i que, en tot cas, no es tracta d'un expedient per prendre substàncies prohibides.

Mo Katir, subcampió mundial dels 5.000 metres, dos anys suspès

La Federació Espanyola d'Atletisme va recordar, però, que "un atleta suspès provisionalment en relació amb un tema de dopatge no compleix els criteris d'elegibilitat" per als Jocs Olímpics.

El mea culpa de Mohamed Katir

El subcampió del món de 5.000 metres ha emès un comunicat en què anuncia que, després de "valorar fredament" la situació, assumeix la sanció de dos anys imposada per l'AIU i atribueix els errors a "greus badades".

Katir no va poder ser localitzat per sotmetre's a un control antidopatge. Ara, l'atleta ho atribueix a errors en emplenar les dades per localitzar-lo a la plataforma creada a aquest efecte: ADAMS.

Finalment, Katir ha decidit no fer ús del recurs d'apel·lació i en el seu comunicat demana "perdó" a totes aquelles persones que li han donat suport al llarg de la seva vida.

"Com ja vaig exposar en el moment de publicar-se la suspensió provisional per part de l'AIU, no es tracta d'un assumpte que tingui relació amb haver recorregut a substàncies o mètodes prohibits, ni haver eludit cap control antidopatge. Es tracta d'un expedient sancionador per la incorrecta actualització de les dades de la meva localització."

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut