Mo Katir, subcampió mundial dels 5.000 metres, suspès provisionalment
Atletisme

Mo Katir, suspès per saltar-se tres controls antidopatge

La participació del subcampió mundial dels 5.000 metres als Jocs de París està en entredit

Redacció EsportsActualitzat

Avui havia de competir a València en un 5.000, però la suspensió per part de la Federació Internacional d'Atletisme, la World Athletics, li ha impedit fer-ho. L'atleta espanyol d'origen marroquí s'hauria saltat fins a tres controls antidopatge en l'últim any. En contra de la suspensió, Katir presentarà un recurs, ja que afirma que en alguna de les cites fallides ell es trobava disponible al lloc, la data i l'hora que li havien facilitat.

Sigui com sigui, el cas és que si el seu recurs no prosperés, Mo Katir, l'atleta espanyol amb més possibilitats de fer un gran paper als Jocs de París, podria quedar-se fora de la cita olímpica perquè li podrien caure fins a dos anys de sanció.

L'atleta defensa la seva innocència i recorda que ha estat sotmès a un grapat de controls durant els últims anys i que mai no ha posat cap impediment ni hi ha hagut el més mínim problema i que, en tot cas, no es tracta d'un expedient per prendre substàncies prohibides.

La Federació Espanyola d'Atletisme ha recordat, però, que "un atleta suspès provisionalment en relació amb un tema de dopatge no compleix els criteris d'elegibiliat" per als Jocs Olímpics.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut