La imatge de la polèmica, a l'esquerra, i els acusats entrant al jutjat
Fórmula 1

Alliberats els nou australians detinguts a Sepang per mostrar calçotets amb la bandera malàisia

Nou seguidors australians han estat alliberats sense càrrecs per haver-se quedat gairebé despullats al Gran Premi de Malàisia mentre celebraven el triomf de Daniel Ricciardo

Actualitzat

Nou aficionats de la Fórmula 1 han estat alliberats aquest dijous després de passar quatre dies detinguts empresonats a Malàisia. El motiu, celebrar de forma poc decorosa el triomf del seu compatriota Daniel Ricciardo en el circuit de Sepang. 

Quan el pilot de Red Bull va pujar al podi, els nou aficionats es van despullar fins a quedar-se en calçotets, mentre ho celebraven amb cervesa. La broma els hauria pogut sortir encara més cara: la llei malàisia preveu una pena de fins a sis mesos de presó per ofensa a la bandera

Finalment, els han sancionat per desordre públic i els han deixat en llibertat després de quatre dies detinguts. En la resolució del cas pot tenir-hi a veure que el mateix Ricciardo s'hi impliqués.

"Crec que han après la lliçó. Penso que va ser un gest inofensiu. Respecto les lleis malàisies però no crec que hagin de rebre més càstig -ha dit el pilot de Red Bull-. A Austràlia les coses són una mica diferents i estic convençut que no tenien intenció d'ofendre a ningú".

O també es pot deure als moviments diplomàtics del govern d'Austràlia, on el cas ha ocupat un espai rellevant en els mitjans informatius. 

 

Anar al contingut