Cinc dies d'intensa activitat del volcà Turrialba de Costa Rica

Alberto AlcántaraActualitzat

El volcà Turrialba, un dels més grans i actius de Costa Rica, no atura la seva activitat des que va entrar en erupció, a primera hora del passat dilluns 19 de setembre. Àmplies zones del país han quedat cobertes de cendres.

Dilluns, el volcà va emetre una columna de fum i cendra de 4 quilòmetres d'alçada, segons va informar el Cos de Sismologia i Volcans de Costa Rica (OVSICORI). Les autoritats van tancar temporalment l'aeroport internacional del país centreamericà després de les explosions.

Dijous, el volcà continuava emetent columnes de fins a 2 quilòmetres per sobre del seu cràter. La cendra s'ha escampat  cap a la vall de San José. La població ha informat d'una forta olor de sofre, a banda de la gruixuda capa de cendra que ha caigut sobre els seus vehicles i habitatges.

 

La intensa activitat dels últims dies preocupa per la seguretat de l'aeroport, pel risc que suposa la cendra durant les maniobres d'enlairament i aterratge, així com pel risc de danys en els motors dels avions. Però les emissions del volcà també són un problema per a la gent gran pels problemes respiratoris que causa.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut