El ministre d'Educació, José Ignacio Wert
El ministre d'Educació, José Ignacio Wert
Madrid

Wert manifesta que qui pensi que espanyolitzar és franquista "té un problema de categories mentals"

El ministre ha afirmat que si dir que està interessat que els estudiants de Catalunya comparteixin l'orgull de ser espanyols i catalans porta algú a pensar "en el passat o en el franquisme" és que "aquest algú té un problema de categories mentals" i "no sap mirar el futur".

RedaccióActualitzat
El ministre d'Educació, José Ignacio Wert, ha refermat les seves declaracions al Congrés quan va dir que "el nostre interès és espanyolitzar els alumnes catalans". En una entrevista a Onda Cero, Wert ha afirmat que si dir que està interessat que els estudiants de Catalunya comparteixin l'orgull de ser espanyols i catalans porta algú a pensar "en el passat o en el franquisme" és que "aquest algú té un problema de categories mentals" i "no sap mirar el futur".

Després de matisar que "com a representant del govern espanyol estic interessat que (els estudiants catalans) comparteixin el seu orgull de ser espanyols i catalans", Wert ha declarat: "Si això escandalitza algú o li fa pensar en el passat o en el franquisme és que aquest algú té un problema de categories mentals. Condueix amb el retrovisor. No sap mirar el futur".

A més, el ministre ha manifestat que "hi ha molta gent a Catalunya que pensa que la història d'Espanya no s'ensenya d'una manera equilibrada" i, tot i que ha admès que el terme "espanyolitzar" es pot utilitzar per atiar el foc, "de tant en tant val la pena regirar les aigües del discurs sobiranista".

Wert ha reiterat que no entén com "una afirmació de pur sentit comú", com la que va fer al Congrés, "s'hagi convertit en 'trending topic'" i en "l'espurna de l'incendi nacional".
Anar al contingut