Madrid

Wert: "El nostre interès és espanyolitzar els alumnes catalans"

El ministre d'Educació ha parlat clar al Congrés sobre l'objectiu del govern espanyol amb el sistema educatiu a Catalunya. Això, després que Wert s'ha refermat en la seva tesi que l'escola catalana fomenta l'independentisme.

RedaccióActualitzat
"El nostre interès és espanyolitzar els alumnes catalans". El ministre d'Educació ha deixat molt clar quin és l'objectiu del govern Rajoy respecte a l'escola catalana. Durant la sessió de control al Congrés, José Ignacio Wert ha dit que les intencions del seu executiu són aquestes per tal que "se sentin tan orgullosos de ser espanyols com de ser catalans" i així aconsegueixin "tenir la capacitat de tenir una vivència equilibrada de les dues identitats". I ha conclòs afirmant categòricament : "Continuarem en aquesta línia".

A més, Wert s'ha refermat en la seva tesi que el sistema educatiu de Catalunya fomenta l'independentisme. "Considero que la deriva que ha pres -en part- el sistema educatiu a Catalunya facilita que es produeixi un ocultament o una minimització dels elements comuns, especialment els històrics, que configuren la història de Catalunya dins d'Espanya i en canvi s'exagera -a vegades fins a la caricatura- els seus elements més particularistes (de Catalunya)", ha dit Wert a preguntes del diputat del PSC Francesc Vallès.

Cal recordar que Wert ja va denunciar la setmana passada que -segons ell- el sistema educatiu de Catalunya fomenta l'independentisme.

I respecte al model lingüístic que s'ha d'aplicar a l'escola catalana, el ministre ha afirmat que vol que hi hagi un ensenyament "equilibrat en català i castellà", al mateix temps que ha confirmat que vol ajudar econòmicament els centres educatius catalans que ensenyin en castellà els seus alumnes.

Això després que fa unes setmanes, el ministre ja va apuntar que estudiava subvencionar centres privats catalans perquè ofereixin l'escolarització en castellà.

Malgrat tot, Wert ha dit que estima el català, el parla i el llegeix.

"Orgull de sentir-se català i espanyol"

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, era a París en una cimera amb el president francès, François Hollande, mentre el ministre Wert pronunciava les polèmiques declaracions.

En la roda de premsa posterior, Rajoy s'ha limitat a recordar que, en matèria educativa, ell treballa "per una bona convivència, on tothom estigui orgullós de sentir-se català i espanyol". I també, per "una educació de més qualitat".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut