Estats Units

Uns 157.000 espanyols són milionaris, un 6% més que el 2006, segons un rànquing de rics que encapçalen els EUA i el Japó

A Espanya cada vegada hi ha més persones que tenen un patrimoni superior al milió de dòlars, és a dir, més de 750.000 euros. Així ho posa de manifest un informe de la consultora Merryll Lynch. Al món són 9 milions i mig els particulars que es compten dins d'aquest selecte grup de persones, dels quals més de 157.000 són espanyols, un 6% més que l'any passat. En el patrimoni no s'hi inclou l'habitatge. Els Estats Units i el Japó continuen encapçalant el rànquing dels països amb més ciutadans milionaris, tot i que, sorprenentment, ha estat al continent africà on el nombre de grans patrimonis ha pujat més. El creixement del PIB i la pujada de les borses durant l'últim any expliquen, en part, l'augment del nombre de rics a Espanya.

Actualitzat

Per ser considerat arreu una persona amb un gran patrimoni s'ha de tenir més d'un milió de dòlars. A més, aquests diners han de ser de particulars amb actius financers nets que superin aquesta quantitat en la qual s'exclou la primera vivenda i els consumibles. Tot i això, a Espanya hi ha 157.800 espanyols que formen part d'aquest selecte grup de persones, un 6,1% més que el 2006. Al món, en canvi, són 9 milions i mig els particulars, un 8,3% més que l'any passat, i a Europa són 2,9 milions de persones, un 6,4% més.

Sorprenentment, encapçala la variació percentual del nombre de grans patrimonis, l'Àfrica, amb un creixement del 12,5%; el Pròxim Orient, amb 11,9 més; l'Amèrica Llatina, amb un 10,2%, l'Àsia-Pacífic, amb un 8,6% més; Europa, amb un 6,4% més i els Estats Units, amb un 9,2%.

Aquest augment de la riquesa es deu, segons l'estudi, al creixement del treball, a l'expansió de la renda variable espanyola, a la capitalització borsària i a l'increment de la inversió empresarial. En aquest sentit, un portaveu de Merryll Lynch ha afirmat que els dos principals motors de la creació de riquesa de tot el món el 2006 van ser el desenvolupament de l'economia, encapçalat per l'Europa Oriental i l'Àsia-Pacífic, i el creixement accelerat de la capitalització de la borsa mundial durant l'últim exercici. En la mateixa línia, l'informe recull que països amb economies emergents, com la Xina o l'Índia, han impulsat el desenvolupament global i de la riquesa i l'economia.

Anar al contingut