Els talibans han reivindicat l'autoria tant de l'assalt de Kunduz com de l'atemptat suïcida de Kabul.
Els talibans han reivindicat l'autoria tant de l'assalt de Kunduz com de l'atemptat suïcida de Kabul.
Islamabad

Una ràtzia aèria nord-americana mata almenys 16 persones a l'oest del Pakistan

Un suposat atac amb avions dels Estats Units a la regió del Waziristan del Sud ha matat almenys 16 persones. L'objectiu era un presumpte complex utilitzat per combatents islamistes en aquesta zona tribal del nord-est del Pakistan. Es tem que la xifra de morts pugui augmentar ja que l'atac també ha provocat diversos ferits greus. La zona on s'ha produït l'atac, a la regió del Waziristan, seria un refugi de diversos grups talibans i de membres de la xarxa terrorista internacional d'Al-Qaeda.

Actualitzat
Almenys 16 persones han mort en un atac amb míssils suposadament perpetrat per un avió no tripulat dels Estats Units a l'oest de Pakistan. Els projectils ha impactat a la població d'Angora Adda, situada a la conflictiva regió tribal del Waziristan del Sud, un dels bastions tradicionals dels insurgents talibans.

Mitjans locals asseguren que cinc míssils han caigut sobre un edifici que suposadament servia d'amagatall a membres del moviment integrista Tehrik-i-Taliban Pakistan. De moment, però, els morts no han estat identificats i no se sap si tenen relació amb aquest grup.

A la zona on han caigut els projectils no hi ha membres de l'administració del Pakistan i les tasques de rescat les han hagut d'assumir els habitants de la població, que han traslladat a l'hospital els ferits i els morts. Segons algunes persones que han participat en les tasques de rescat, alguns dels ferits es troben en estat crític.

La regió de Waziristan del Sud, a tocar de l'Afganistan, és un refugi tradicional de faccions talibanes, tant pakistaneses com afganeses, i també de membres de la xarxa terrorista internacional Al-Qaeda. Durant la tardor de 2009 va ser escenari d'enfrontament entre l'exèrcit pakistanès i els insurgents.

Des de 2008 s'han registrat prop de 130 atacs amb míssils dels Estats Units en aquesta àrea tribal i a la veïna Waziristan del Nord. El govern pakistanès rebutja en públic aquests atacs, però algunes fonts apunten que els serveis d'intel·ligència dels dos països cooperen per portar a terme aquestes ofensives.
Anar al contingut