Imatge d'arxiu d'un avió de Lufthansa (Europa Press)

Una nova vaga a Lufthansa afectarà les connexions amb Barcelona aquesta setmana

El personal de cabina està convocant una vaga per a dimarts i dimecres que tindrà repercussions en 23 vols a l'aeroport del Prat

Després de la vaga del personal de terra de Lufthansa, ara n'arriba una altra, la del personal de cabina. Aquesta aturada està convocada per a aquest dimarts a l'aeroport de Frankfurt i dimecres al de Múnic, i tindrà afectacions amb les connexions amb Barcelona.

En aquest cas estan convocats a la vaga 19.000 assistents de cabina i es calcula que a causa de la cancel·lació de vols quedaran afectats un total de 100.000 passatgers.

El sindicat que convoca l'aturada, UFO, ha anunciat que la vaga repercutirà dimarts en totes les sortides des de l'aeroport de Frankfurt i, dimecres, en tots els vols que surtin de Múnic.

Pel que fa a l'aeroport de Barcelona, Lufthansa ha cancel·lat 13 vols aquest dimarts amb origen o destí a Frankfurt i dimecres 10 amb origen o destí a Múnic.

La companyia ha anunciat que està treballant per reubicar en altres vols els passatgers afectats.


Una negociació encallada

L'origen de la vaga són les desavinences en les negociacions entre la direcció i els representants dels treballadors pels increments salarials.

La direcció ofereix una millora del 6% a partir del mes d'agost i una prima de 3.000 euros a pagar a l'abril per compensar els efectes de la inflació.

Per la seva banda, els sindicats demanen un increment del 15% revisable cada divuit mesos i una paga de compensació per la pujada de preus de 3.000 euros.

La vaga del personal de cabina arriba després que dijous passat la companyia presentés els resultats anuals amb un benefici net de 1.700 milions d'euros, el tercer millor de la història del grup.

 

ARXIVAT A:
AeroportsDrets laborals
Anar al contingut