Un restaurant abandonat a Riudecanyes, clau en la investigació dels atemptats

Els moviments d'alguns dels membres de la cèl·lula jihadista han dut els agents fins a un restaurant abandonat a Riudecanyes, al Baix Camp

RedaccióActualitzat

Riudecanyes s'ha sumat a la llista de poblacions relacionades amb la investigació que els Mossos d'Esquadra duen a terme sobre els atemptats de Barcelona i Cambrils.

Els moviments d'alguns dels membres de la cèl·lula jihadista han dut als agents fins a un restaurant abandonat a Riudecanyes, al Baix Camp, que els terroristes haurien fet servir per guarda-hi algunes coses.

 

 

Segons el que es desprèn de la interlocutòria del jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu, s'hi han trobat diversos comprovants de compra. Així s'ha pogut saber que, a primers d'agost, van adquirir 500 litres d'acetona i que el dia 16 haurien estat a Sant Carles de la Ràpita, on van comprar fundes de coixí i brides que haurien servit per confeccionar els explosius que preparaven a Alcanar.

 

 

L'escorcoll a Riudecanyes també ha permès trobar les restes d'un foc. Els terroristes haurien volgut cremar els passaports d'alguns d'ells, com el de Younes Abouyaaqoub, l'autor de l'atropellament massiu a la Rambla.

Aquest dimecres, els veïns de la població s'han despertat commocionats. Després de dies de rumors s'ha confirmat que els terroristes havien passar per aquí abans dels atemptats.

"Estem molt sorpresos perquè ja fa dos o tres dies que la gent està aquí una mica esverada per tot aquest rebombori en una casa abandonada. Ha estat una sorpresa molt forta."

"Impensable que això pogués passar. Hi havia hagut comentaris de la gent d'aquí del poble però penses que no pot ser."

Alguns veïns han explicat que uns dies abans de l'atemptat havien vist molt moviment de furgonetes amb joves marroquins que no eren del poble. També han explicat que havien vist més d'una vegada l'Audi que es va estavellar en el control policial de Cambrils.

Uns altres veïns també van veure dimecres una foguera en un restaurant abandonat i passats els atemptats van trucar a la policia per explicar-ho.

La policia va trobar entre les restes de la foguera el passaport i el carnet de conduir d'un dels nois abatuts a Cambrils i també el passaport d'Abouyaaqoub, l'autor de l'atropellament de la Rambla.

 

 

 

També hi van trobar tiquets de compra d'uns 500 litres d'acetona i altres materials per fer explosius, i els comprovants dels ganivets i la destral, una operació que van fer hores abans de l'atemptat.

El restaurant és en una zona molt aïllada del poble, amb cases abandonades i pocs veïns.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut