Barcelona

Un jutge reconeix que l'amiant va causar càncer d'esòfag a un treballador de Rocalla

Es tracta d'una sentència pionera ja que el càncer d'esòfag no està inclòs en el barem oficial de malalties professionals

RedaccióActualitzat

Sentència pionera sobre el cas d'un càncer d'un treballador. Un jutge de Barcelona reconeix l'origen professional del càncer d'esòfag que va causar la mort a un empleat de la fàbrica Rocalla de Castelldefels, al Baix Llobregat, després de 20 anys treballant en l'elaboració de fibrociment, barreja de ciment i amiant.

Tot i que aquest tipus de càncer no està inclòs al barem de malalties professionals derivades de l'exposició a l'amiant, la sentència conclou que aquesta no és una raó suficient per desestimar el motiu laboral de la malaltia. Diu que s'ha demostrat científicament la vinculació de l'amiant amb formes diverses de càncer, entre les quals hi ha el d'esòfag. Per tot plegat, la sentència obliga l'Institut Nacional de la Seguretat Social a admetre l'origen laboral de la malaltia i a incrementar l'import de la pensió de viduïtat de la seva parella.

Segons, Alex Tisminetzky, advocat del Col·lectiu Ronda que ha dut el cas, la vinculació de la patologia en el cas del treballador de Castelldefels és més que evident. Des del 2012 -assenyala l'advocat- aquest empleat tenia reconeguda la situació d'incapacitat permanent total per una asbestosi causada per l'amiant.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut