El logotip d'Apple sobre un fons verd
El logotip d'Apple sobre un fons verd (Reuters)
Estats Units

Un jutge de Nova York dóna la raó a Apple en un altre cas de desbloqueig d'un iPhone

El magistrat diu que no es pot obligar la companyia a desbloquejar l'iPhone confiscat d'un particular implicat en un cas de narcotràfic

RedaccióActualitzat

Un jutjat de Nova York ha donat la raó a Apple en un cas similar al que l'enfronta amb l'FBI pels atemptats de San Bernardino, als Estats Units. El magistrat ha dit que no es pot obligar la companyia a desbloquejar l'iPhone confiscat d'un particular implicat en un cas de narcotràfic a Nova York. El cas és anterior al dels atemptats, però pren rellevància perquè ara han coincidit en el temps.

La decisió no marca necessàriament jurisprudència, però suposa un reconeixement a la posició que ha pres Apple davant l'FBI i podria establir precedent. Els serveis secrets volen accedir al telèfon d'un dels suposats autors dels atacs de San Bernardino, on van morir 14 persones el desembre passat, i Apple s'hi nega perquè diu que afebliria la seguretat dels seus aparells, que tenen milions d'usuaris.

En aquest cas de narcotràfic, la policia havia fet a Apple una petició idèntica a la feta per la investigació dels fets de San Bernardino. 

Anar al contingut