Oficials de policia analitzant les armes i altres objectes que portaven els autors de l'atemptat de San Bernardino (Reuters)
Oficials de policia analitzant les armes i altres objectes que portaven els autors de l'atemptat de San Bernardino (Reuters)
Washington

Apple es nega a desbloquejar l'iPhone d'un dels autors de l'atemptat de San Bernardino

La multinacional nord-americana afirma que l'ordre de l'FBI tindria "greus conseqüències per a la seguretat" dels usuaris

RedaccióActualitzat

La companyia Apple es nega a desbloquejar el telèfon iPhone que va utilitzar un dels autors del tiroteig del desembre a la ciutat californiana de San Bernardino, on van morir 14 persones. En un comunicat del director executiu de la multinacional, Tim Cook, Apple explica que l'ordre de l'FBI, que investiga l'atemptat, tindria "greus conseqüències per a la seguretat" dels usuaris de la marca tecnològica. "Ens oposem a aquesta ordre, que té implicacions que van més enllà del cas que s'investiga", afirma Cook.

Una jutge federal dels Estats Units va reclamar dimarts a Apple que ajudés l'FBI a desbloquejar l'iPhone d'un dels autors de l'atemptat. La jutge apunta que la multinacional hauria d'aportar "l'assistència tècnica raonable" per accedir al dispositiu mòbil, és a dir, "piratejar-lo" per desactivar el sistema de seguretat que elimina les dades del telèfon si no s'introdueix el codi correcte després de diversos intents. Si Apple aconsegueix desactivar aquesta funció, els investigadors federals podran provar tantes combinacions com siguin necessàries per al codi de seguretat personal de l'iPhone sense por que es perdin les dades. D'aquesta manera podrien arribar a tota la informació del mòbil quan encertessin la combinació correcta.

El director executiu de la companyia remarca: "No ens oposem a aquesta ordre a la lleugera. Ens hem d'enfrontar al que creiem que és una extralimitació del govern dels Estats Units."

Anar al contingut