San Bernardino

Una parella mata a trets 14 persones i en fereix 17 en un centre de discapacitats de Califòrnia

L'home treballava a l'edifici, havia anat al centre de discapacitats amb motiu d'una festa de Nadal i poc després ha perpetrat el tiroteig juntament amb la seva companya. La policia ha abatut la parella.

RedaccióActualitzat

Un tiroteig a Califòrnia ha causat 14 morts i 17 ferits. Els fets han passat a San Bernardino, localitat situada a una hora de Los Angeles, on els autors del tiroteig han entrat a l'Inland Regional Center, un centre d'assistència a discapacitats, i han obert foc. Poc després, els dos presumptes autors, un home i una dona, han estat abatuts en un enfrontament amb la policia.

El cap de policia de San Bernardino, Jarrod Burguan, ha confirmat que els dos assaltants mantenien una relació sentimental. Es tracta de Syed Farook, de 28 anys, i Tashfeen Malik, de 27 anys. Segons la policia, Farook era un empleat del comtat que treballava a l'edifici on hi ha hagut la matança, Unes hores abans havia anat a la festa del centre de discapacitats amb motiu del Nadal. Alguns testimonis haurien vist l'home que sortia "molt enfadat". Farook hauria tornat amb la seva parella, tots dos armats, per perpetrar el tiroteig.

Els agents han detingut una tercera persona, tot i que no està confirmada la seva vinculació amb els fets. Els autors del tiroteig estaven "preparats", segons ha explicat el cap de la policia de San Bernardino, i anaven equipats amb "armes llargues" per cometre l'acció. L'atac a l'Inland Regional Center ha començat a les onze del matí, hora local. El cap de la policia local ha dit que, en el moment de l'atac, hi havia diversos centenars de persones dins de l'edifici. De moment no se saben les motivacions d'aquest tiroteig. 

San Bernardino és una ciutat de Califòrnia de més de 200.000 habitants i que està situada a uns 100 quilòmetres de Los Angeles.

El president dels Estats Units, Barack Obama, ha estat informat dels fets i l'aspirant a la nominació demòcrata Hillary Clinton ha lamentat les morts en un missatge al seu compte de Twitter:

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut