Houston

Un home armat s'atrinxera en un edifici de la NASA, mata un treballador i se suïcida

La policia ha confirmat que un home que havia entrat al recinte de la NASA, a Houston, s'ha suïcidat després de matar un ostatge. Una segona persona retinguda, una dona, n'ha sortit il·lesa. L'assaltant, un contractista tècnic de la NASA d'uns 50 anys, anava armat amb una pistola i va aconseguir atrinxerar-se durant quatre hores al segon pis d'un dels edificis del complex de l'agència espacial. La policia no ha facilitat encara la identitat dels implicats en aquests fets ni els motius de l'assalt. Aquest nou ensurt ha tingut lloc amb la societat nord-americana consternada encara pel tiroteig de la Universitat de Virgínia.

Actualitzat
Encara no se sap la identitat tant del suïcida com de la víctima mortal, encara que diversos canals de televisió asseguren que l'agressor treballava per l'agència espacial nord-amerciana a la localitat californiana de Pasadena. Els agents han desallotjat l'edifici, el Centre Espacial Johnson, després de saber que l'agressor s'havia fet fort en un pis i havia disparat diversos trets. Segons el cap de la policia de Houston, sembla que no ha estat un assassinat a sang freda, sinó que abans han discutit

Les dues morts han estat el desenllaç d’un incident que s’ha allargat més de quatre hores. Agents de la policia local de Houston, forces especials i federals s’han desplaçat fins al recinte aeronàutic, on també hi ha havia especialistes en la negociació de segrestos, que ni tan sol han pogut intervenir en el conflicte. Tot apunta que l'agressor ha actuat a l'inici del segrest. Pel que fa a la dona que n'ha sortit il·lesa, l'han trobada a prop dels altres cossos, sense cap ferida.

Segons la CNN, l’home és un treballador de la NASA, d'uns 50 anys. Diversos mitjans de comunicació locals apunten que treballava a les instal·lacions de Pasadena. Sigui com sigui, però, es desconeix quins motius l'han portat a entrar armat al complex de Houston i posar fi a la seva vida i a la d'un ostatge.

El centre Johnson és el lloc des d’on es controlen totes les missions de transbordadors de la NASA. També és allà on es reuneixen els astronautes abans de viatjar cap al Centre Espacial Kennedy, de Florida. El Johnson es va inaugurar el 1961 i hi treballen 3.000 persones. Al conjunt del complex de la NASA i el seu entorn, la xifra de treballadors s’eleva a més de 12.000.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut