Virgínia

"Em van obligar a fer-ho" els "nens rics" de la universitat

Cho Seung Hui s'ha convertit en el centre de totes les elucubracions. Els periodistes volen saber com era i també els experts en psiquiatria, i per això el seu entorn és imprescindible. Conscient d'això, un dels vicepresidents de la Universitat de Virgínia l'ha definit com "un noi solitari", cosa que han corroborat veïns de la família. Els experts asseguren que això és un tret característic dels assassins en massa, però apunten que, a més tenia "narcisisme patològic". Això vol dir que es podria haver sentit molt humiliat per un desengany amorós. Amb tot, va deixar un missatge carregant contra els "nens rics" de la universitat a qui critica carregat d'ira i, segons diu l'escrit, els culpa d'haver actuat com ho va fer.

Actualitzat
Solitari, humiliat i fins i tot pertorbat. Això últim ho ha donat a entendre una de les professores de Seung Hui a la universitat, on el nou estudiava l'últim curs de Filologia Anglesa. La professora assegura que en alguns dels seus exercicis literaris s'hi impregnava un to pertorbador que fins i tot va motivar algun mestre a recomanar-li ajuda psicològica.

Però Seung Hui era així, un noi estrany, que no es relacionava amb ningú. La seva família va arribar als Estats Units procedent de Corea del Sud l'any 1992 i vivia en un barri acomodat de Centerville, a unes quatre hores de la universitat. Tot i que feia 15 anys que vivien als EUA Cho Seung Hui no havia canviat de nacionalitat. Els veïns de la casa familiar el veien com una persona distant, a qui li agradava jugar a bàsquet però que mai responia quan el saludaven.

Aquest caràcter extremadament reservat és, segons els experts, un tret característic dels assassins en massa, com també ho és que s'acabin suïcidant després de cometre l'atrocitat. Però hi ha un altre fet que comparteixen alguns d'aquests assassins, que és el que la psiquiatra experta en criminologia Susan Lewis defineix com a "narcisisme patològic".

El noi devia tenir una "ferida narcisista devastadora" com a resultat d'un desengany amorós, una de les hipòtesis que es tenen en consideració en aquest cas. Aquest revés sentimental provoca sentiments d'humiliació i vergonya i els narcisistes patològics senten un odi primitiu en percebre que la seva identitat ha estat violada.

La carta de l'assassí

Sigui quin sigui l'autèntic motiu que va portar el jove Cho Seung Hui a disparar indiscriminadament contra tothom que se li va posar al davant també caldrà analitzar una altra hipòtesi. Es tracta d'un missatge que, segons una ràdio local, va deixar el noi en què carregava contra els "nens rics" de la Universitat Politècnica de Virgínia. L'escrit transmet molta ira, segons algunes fonts, i és un llarg recull de queixes contra els estudiants, contra els "mentiders bocamolls" i la "degeneració". Aquest odi hauria portat el jove a carregar les seves armes, i és que segons diu a la carta "vostès em van obligar a fer-ho".
Anar al contingut