Iúlia Samóilova, representant russa al Festival d'Eurovisió
Iúlia Samóilova, representant russa al Festival d'Eurovisió

Ucraïna prohibeix l'entrada al país a la representant russa d'Eurovisió

Rússia denunciarà la decisió davant de l'ONU i el Consell d'Europa

RedaccióActualitzat

Ucraïna ha fet oficial la prohibició per tres anys de l'entrada al país de la cantant Iúlia Samóilova, representant russa del Festival d'Eurovisió, que se celebrarà a Kíev el mes de maig.

Les autoritats ucraïneses han argumentat la prohibició pel fet que la cantant russa, que va en cadira de rodes per una atròfia muscular espinal, va entrar il·legalment al país quan fa dos anys va participar en un concert a la península de Crimea, annexionada per Rússia el 2014.

La decisió l'ha pres el Servei de Seguretat d'Ucraïna (SBU, antic KGB), ha escrit al Facebook Elena Guitliánskaia, portaveu d'aquest organisme.

El viceministre rus d'Assumptes Exteriors, Grigori Karasin, ha reaccionat a la notícia explicant que "es tracta de l'enèsim acte indignant, cínic i inhumà de les autoritats ucraïneses" i la Cambra Pública de Rússia, un òrgan consultiu adjunt al Kremlin, ha anunciat que denunciarà la decisió de Kíev davant de l'ONU i el Consell d'Europa. Elena Sutormina, membre de la cambra, ha explicat en quin punt es troba el conflicte:

"Les autoritats d'Ucraïna han refusat qualsevol tipus de diàleg constructiu i violen totes les lleis internacionals. Ens dirigirem al comissari de Drets Humans del Consell d'Europa i l'ONU perquè es tracta d'un fet inaudit."

La Unió Europea de Radiodifusió (UER) havia manifestat, abans de la decisió de Kíev, que esperava que totes les delegacions nacionals poguessin participar a Eurovisió, tot i que va deixar la decisió en mans de Kíev.

Les autoritats ucraïneses ja havien avançat que podrien impedir l'entrada a Samóilova per haver actuat a la península d'Ucraïna.

Eurovisió es celebrarà a Ucraïna després que l'any passat guanyés la cantant Jamala amb un tema sobre els tàrtars de Crimea, una victòria que Rússia, que va quedar en segon lloc, va considerar política.

ARXIVAT A:
Festival d'Eurovisió
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut