Txell Feixas, Premi Nacional de Periodisme, i Marc Giró, de Comunicació

La campanya de llançament de la nova plataforma 3Cat ha merescut el Premi Nacional de Comunicació Publicitària i Corporativa

RedaccióActualitzat

La periodista de 3Cat Txell Feixas Torras ha estat guardonada amb el Premi Nacional de Periodisme i Mitjans de Comunicació que atorga el govern de la Generalitat per ser "un exemple de periodisme rigorós, valent i compromès".

El jurat destaca la seva trajectòria professional, especialment en la cobertura de conflictes, i reconeix la seva capacitat d'explicar les conseqüències més enllà del moment en el qual esclaten.

També es valora la seva tasca d'elaborar un retrat del dia a dia de la gent que els pateix i visibilitzar el paper de les dones en les zones on ha treballat.

Feixas ha estat corresponsal a Beirut i enviada especial a diverses zones d'enfrontaments com Síria o l'Afganistan.

Recupera el documental "Teixint futurs a l'Afganistan dels talibans", en què la periodista retrata la realitat de les nenes a l'Afganistan, que filen una xarxa d'aliances que les manté en vida i empoderades:


L'humor desacomplexat de Marc Giró, Premi Nacional de Comunicació

Paral·lelament, s'ha decidit atorgar el Premi Nacional de Comunicació a Marc Giró per haver sabut incorporar, amb un llenguatge proper i distès, temes que moltes vegades no es tractaven als programes d'entreteniment.

Es destaca que ha revolucionat el panorama radiofònic i televisiu amb la seva manera de fer desacomplexada i trencadora.

També que ha normalitzat la informació sobre la cultura en un programa de caràcter humorístic.


Guardó per a la campanya de llançament del 3Cat

La campanya de llançament de la nova plataforma 3Cat ha merescut el Premi Nacional de Comunicació Publicitària i Corporativa.

El jurat destaca que és "innovadora, original i inclusiva" i que ha buscat arribar a tot el públic de Catalunya, a més de recuperar unes generacions que havien quedat òrfenes de continguts en català i mantenir les que durant anys han tingut TV3 com a referent.

Pots tornar a veure l'espot de la campanya de llançament del 3Cat, amb l'eslògan "Benvinguts, passeu, passeu":

D'altra banda, el Grup Gavarres, editor de revistes i llibres, ha estat guardonat amb el Premi Nacional de Comunicació de Proximitat.


Cent anys de ràdio a Catalunya

L'acte de lliurament dels Premis Nacionals de Comunicació tindrà lloc el 22 de gener al Casino L'Aliança del Poblenou i estarà presidit pel president de la Generalitat, Pere Aragonès.

A més, serà un homenatge a la ràdio perquè enguany se celebren els cent anys d'aquest mitjà a Catalunya.  

Són el màxim reconeixement institucional d'àmbit nacional pel que fa als mitjans de comunicació i a la comunicació publicitària i corporativa catalans en llengua catalana.

No comporten una dotació econòmica i tenen caràcter honorífic, ja que consisteixen en un diploma i una peça que simbolitza el guardó.

ARXIVAT A:
Tv3SíriaMitjans de comunicacióGeneralitat de CatalunyaAfganistan
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut