Jaume Torramadé, en una imatge d'arxiu
Jaume Torramadé, en una imatge d'arxiu
Girona

Torramadé vol tornar a la presidència de la Diputació de Girona una setmana després d'apartar-se'n

El polític d'Unió ha sorprès tothom en anunciar que aquest dimecres tornarà a exercir de president de l'ens, que va deixar la setmana passada després de les acusacions d'una assessora per presumptes abusos. La Diputació ha aprovat per unanimitat una comissió d'investigació del cas.

RedaccióActualitzat
Jaume Torramadé es vol reincorporar aquest dimecres a la presidència de la Diputació de Girona. El polític d'Unió ha sorprès tothom en anunciar que tornarà a exercir de president de l'ens, que va deixar la setmana passada després de les acusacions d'una assessora, Minerva Amador, per presumptes abusos sexuals. Al seu torn, ell l'acusa d'extorsió.

Torramadé s'ha presentat al ple d'aquest dimarts disposat a presidir-lo, però finalment des del grup de CiU han decidit que "no era el correcte". En el ple, la Diputació ha aprovat els pressupostos del 2013 i també, per unanimitat, una comissió d'investigació del cas.

El portaveu de CiU a la institució, Pere Vila, ha explicat que Torramadé ha comunicat abans del ple als diferents grups que es volia reincorporar, cosa que, segons fonts del partit, els "ha sorprès". Tot i que fins i tot volia presidir la sessió d'aquest dimarts, finalment ha estat el president accidental, Miquel Noguer, qui ha assumit la funció.

"No m'ho esperava, avui no, però el president pot tornar quan ho consideri convenient i ara el grup ho està valorant", ha admès Vila.

Encara no se sap què ha canviat perquè Torramadé s'hagi decidit a tornar només set dies després, encara que ell ja va advertir que només s'apartava temporalment del càrrec.

Pel que fa a la comissió d'investigació pel cas, ha d'esbrinar si es va plantejar l'opció de pagar 50.000 euros que suposadament reclamava Minerva Amador en concepte de liquidació per deixar el seu càrrec d'assessora amb diners de la Diputació de Girona. La comissió està formada per Pere Vila, Miquel Noguer i Miquel Calm, de CiU, Teresa Ferrés, del PSC, i Lluís Sais, d'ERC.
Anar al contingut