El president de la Diputació de Girona i alcalde de Salt, Jaume Torramadé
El president de la Diputació de Girona i alcalde de Salt, Jaume Torramadé (Foto: ACN)
Salt

El president de la Diputació de Girona denuncia una assessora d'UDC per intent d'extorsió després d'una denúncia per assetjament

El president de la Diputació de Girona ha denunciat la presidenta d'UDC a Salt per intent d'extorsió, després que ella li va demanar 50.000 euros a canvi de no denunciar-lo per un presumpte delicte d'assetjament sexual. Arran de la denúncia, Minerva Amador hauria plegat de tots els càrrecs.

Actualitzat
El president de la Diputació de Girona i alcalde de Salt, Jaume Torramadé, que també presideix Unió Democràtica a Girona, ha denunciat la presidenta d'UDC a Salt, Minerva Amador, per intent d'extorsió. En un comunicat, Torramadé diu que va denunciar Amador, després que ella li va demanar 50.000 euros a canvi de no denunciar-lo per un presumpte delicte d'assetjament sexual.

A més, explica que va formular la denúncia als Mossos d'Esquadra fa una setmana per defensar l'honorabilitat que sempre ha guiat la seva conducta pública i privada i afegeix que confia que els tribunals depuraran les responsabilitats oportunes.

Arran de la denúncia, la dona, que treballa d'assessora a la diputació de Girona i al partit, va presentar la baixa com a càrrec de confiança a la Diputació i també dels altres càrrecs que tenia al partit i a la intercomarcal d'Unió. La noia justifica la seva decisió en un correu electrònic als responsables del partit per "motius laborals greus".

El presumpte assetjament que ha fet aflorar tot el cas, segons fonts pròximes al cas, hauria tingut lloc el 8 de novembre durant un sopar d'inici de campanya al restaurant El Teatret de Girona amb 13 membres del grup municipal de Salt. Segons la denúncia de Torramadé, Amador el va amenaçar de denunciar-lo per uns suposats tocaments durant aquest sopar. Segons fonts pròximes al cas, però, tant Amador com Torramadé van estar acompanyats durant tot el sopar.

Cinc dies després del sopar, Amador va agafar la baixa laboral. Sembla que els diners que va demanar a Torramadé eren a canvi de no denunciar-lo i en concepte d'indemnització per deixar els càrrecs.
Anar al contingut