Cues a la T2 el dia 24 (@XaviLLC)
Cues a la T2 el dia 24 (@XaviLLC)
El Prat

Tornen les cues a l'aeroport de Barcelona i la policia reconeix que estan saturats

Atribueixen la saturació de la T2 a l'elevat nombre de vols que rep i a la nova normativa antiterrorista

RedaccióActualitzat

Nou cap de setmana de cues a l'aeroport del Prat.

A pesar de l'augment d'agents als controls de passaports, hi ha tornat a haver cues a la T2. I nombroses queixes a través de les xarxes socials.

Una de les que ho denunciava era l'actriu Natalia Tena:


Altres usuaris han penjat vídeos i fotos per denunciar les llargues cues:



Fonts de la policia espanyola han reconegut una "certa congestió" a última hora del divendres 23 de juny i en determinades hores del dissabte 24, però han precisat que hi havia 8 agents treballant en la comprovació dels passaports, i que, per tant, totes les casetes de control estaven ocupades. "El problema és de saturació i de falta de capacitat de l'aeroport", han dit.

Des de la Policia Nacional, critiquen la gestió que fa Aena de les cues a la T2, la terminal que concentra els vols "low cost":

"Ens arriben els passatgers de deu vols de cop i no hi ha ningú per ordenar-los. Ni per ajudar a formar les cues d'espera."

Creuen que hi "saturació de la infraestructura" per l'elevat nombre de vols que rep i també per la nova normativa antiterrorista, que obliga tots els passatgers a ensenyar el passaport quan entren i surten de l'espai Schengen. "En plena temporada d'estiu, la situació serà igual o pitjor", han pronosticat.

Després de la crisi durant el pont de l'1 de maig i de l'intercanvi de retrets entre el govern català i l'espanyol, el delegat del govern espanyol, Enric Millo, va anunciar que es destinarien 144 agents més a l'aeroport del Prat i s'instal·larien 50 nous aparells electrònics verificadors dels passaports.

Aquest juny ja s'hi han incorporat 86 agents, i la previsió és que 44 més ho facin a començaments de juliol. Més endavant, n'hi haurà una vintena més com a reforç puntual. També, fins ara, s'han adquirit 20 verificadors nous.

 

 

 

 

 

Anar al contingut