El titular de l'escopeta amb què es va cometre el crim dels dos agents rurals a Aspa (ACN)
El titular de l'escopeta amb què es va cometre el crim dels dos agents rurals a Aspa (ACN)
Lleida

Suspesa la llicència al propietari de l'arma del crim d'Aspa

La retirada de la llicència comporta que no podrà participar en caceres ni obtenir una nova llicència

RedaccióActualitzat

El jutge suspèn la llicència d'armes i de caça a Miguel Ángel Fernández, propietari de l'arma amb què un caçador va matar dos agents rurals al gener en un vedat d'Aspa, al Segrià. Segons informa l'Associació Professional d'Agents Rurals de Catalunya, això suposa que no podrà participar en caceres ni obtenir una nova llicència.

Aquesta era una de les mesures cautelars que demanava la Generalitat després d'haver quedat en llibertat amb càrrecs dilluns passat com a presumpte cooperador necessari d'un delicte de tinença il·lícita d'armes. La Guàrdia Civil ja li va imposar una sanció i li va retirar totes les armes que tenia a nom seu.

Fernández va declarar al jutjat que s'havia descuidat l'escopeta amb què es va cometre el crim al vehicle de l'assassí confés, Ismael Rodríguez, quan tots dos van anar a caçar junts en un vedat. Uns dies abans del crim ja havien anat tots dos a la Guàrdia Civil per canviar el nom d'aquesta arma i de dues més perquè a Ismael Rodríguez li caducava la llicència i se les havia quedat ell.

L'agressor es troba sota presó provisional comunicada i sense fiança.
 

 

Anar al contingut