Pedro Sánchez, aquest matí, al Senat (EFE)
Pedro Sánchez, aquest matí, al Senat (EFE)
Madrid

Sánchez avisa que la posició de Podem pot ser "la coartada perfecta" per a la DUI

En una intervenció al Senat davant dels parlamentaris socialistes, el líder del PSOE ha reclamat prudència a Maza i s'ha preguntat "de què serveix un govern que delega les seves funcions en els tribunals"

RedaccióActualitzat

Pedro Sánchez s'ha adreçat aquest matí als diputats i senadors socialistes, en una intervenció a la cambra alta. El líder del PSOE ha assegurat que la seva formació no formarà part de cap front de partits constitucionalistes ni de cap front per aïllar el govern de Rajoy. Ha demanat prudència al Fiscal General de l'Estat, José Manuel Maza, i ha llançat un advertiment a Podem i els Comuns, en el sentit que el seu suport al referèndum pugui acabar sent la coartada per una declaració unilateral d'independència (DUI).

"Consideren, segons el meu parer de manera equivocada, que la mobilització de l'1 d'octubre és legítima. A mi m'agradaria dir als líders dels Comuns i d'Units Podem que vagin molt amb compte. Ho diem des del respecte, des de la legitimitat que, per descomptat, té aquest grup parlamentari i tots els votants que hi ha darrere d'aquest grup. Però que vagin molt amb compte, no sigui que la posició que estan mantenint amb l'1 d'octubre serveixi de coartada perfecta a l'independentisme per imposar la declaració d'independència el 4 d'octubre al Parlament de Catalunya"

Sánchez ha criticat també l'actitud de l'executiu de Rajoy. S'ha preguntat "de què serveix un govern que delega les seves funcions en els tribunals?".

"Els jutges compleixen el seu deure, però aquesta crisi només es resoldrà si els polítics compleixen també la seva feina i deure. Cal dialogar, negociar, trobar un pacte en el conjunt de la societat catalana"

 

 

Iceta fa "responsable" Colau si hi ha una DUI

Mentrestant, a Barcelona, Miquel Iceta ha alertat Ada Colau que si la "mobilització" de l'1-O d'octubre s'utilitza per fer una declaració unilateral d'independència també en serà "responsable". En un esmorzar informatiu organitzat per Nueva Economía Fórum, i presentat per l'expresident de la Generalitat José Montilla, Iceta ha dit que no descarta aquesta declaració però ha alertat que portaria Catalunya "al desastre". Aquest és l'advertiment que fa Iceta a l'alcaldessa de Barcelona:

"El problema no és la continuïtat del pacte municipal, sinó com justifica Colau que vol participar en un referèndum que no és un referèndum. Si participa en un referèndum que no és un referèndum i és una mobilització, i després s'utilitza com a pretext per fer una declaració unilateral d'independència, els dirigents que hagin acompanyat la mobilització seran responsables de la DUI. I no sé si són prou conscients"

El primer secretari dels socialistes catalans ha reiterat que Carles Puigdemont "aturi" el referèndum de l'1-O i que Mariano Rajoy obri "negociacions per a una sortida dialogada". El mateix Iceta s'ofereix "des de ja" com a mediador i "remei" al conflicte.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut