La família del noi mort aquest agost
La família del noi mort aquest agost
Barcelona

Salut obre un expedient sancionador a l'Hospital d'Igualada per irregularitats en el cas del noi mort per peritonitis

El departament assegura que ha detectat "presumptes irregularitats durant la investigació"

RedaccióActualitzat

El Departament de Salut de la Generalitat ha obert un expedient sancionador a l'Hospital d'Igualada per irregularitats detectades en el cas de la mort d'un jove de 24 anys a causa d'una peritonitis provocada per una apendicitis que li va ser diagnosticada amb tres dies de retard.

Salut, que a final del mes d'agost va obrir un expedient informatiu per aclarir les circumstàncies de la mort del jove, ha informat en un comunicat que ha detectat "presumptes irregularitats durant la investigació". També reclama al centre hospitalari que prengui mesures de millora i assegura que en supervisarà l'aplicació.

A més, ha recomanat al Servei Català de la Salut que iniciï d'ofici un expedient de responsabilitat patrimonial per indemnitzar pels danys causats per aquesta mort.

El departament de Salut ha requerit a l'hospital que introdueixi millores en alguns protocols i en els mecanismes de coordinació i traspàs d'informació entre els professionals del Servei d'Urgències.

Fonts del departament de Salut asseguren que no hi va haver negligència mèdica, però l'Hospital d'Igualada, que pertany al Consorci Sanitari de l'Anoia, ha rellevat els responsables del servei d'Urgències i de la Direcció Assistencial.

El cas

El jove igualadí de 24 anys va morir el 22 d'agost passat per una peritonitis. El noi va anar fins a tres vegades a urgències a l'Hospital d'Igualada perquè tenia un dolor abdominal molt intens. Però no va ser fins a la tercera visita que li van diagnosticar una apendicitis, que va derivar en una peritonitis.

El jove va acabar morint a l'Hospital Clínic de Barcelona, on el van traslladar ja en estat crític.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut