Igualada

La família d'un jove que va morir de peritonitis demana explicacions a Salut

El jove, de 24 anys, va anar tres vegades a urgències fins que li van diagnosticar peritonitis aguda

RedaccióActualitzat

Una família d'Igualada està estudiant si denuncia l'hospital de la població per una presumpta negligència. Un dels seus fills va anar tres vegades a urgències la setmana passada, cada cop més malalt, fins que li van diagnosticar una peritonitis. Finalment, el jove va morir a principis d'aquesta setmana. 

La família de Gabriel no troba consol ni explicació al perquè el seu fill va morir dimarts. Gabriel, un jove esportista de 24 anys, amb una salut de ferro, va anar dies enrere a urgències de l'Hospital d'Igualada amb vòmits i mal a l'abdomen. El primer diagnòstic va ser gastroenteritis. Hi va tornar l'endemà i un altre metge li va diagnosticar gastritis, tot i que hi havia una analítica alterada. No va ser fins al tercer dia quan, doblegat pel dolor i sense poder caminar, van trobar que es tractava d'una apendicitis aguda que ja s'havia complicat. 

Després de fer-li més proves, van veure que tenia una peritonitis aguda, però, malgrat la gravetat, no va ser operat immediatament ni va ser traslladat a un altre centre hospitalari. L'informe posterior a la intervenció deixava clara la infecció generalitzada i l'afectació d'òrgans vitals. Encara va aguantar viu alguns dies, fins que el van traslladar al Clínic, on finalment va morir.

La família, quan sàpiga exactament què ha passat, estudiarà si presenta una denúncia. El Departament de Salut, mentrestant, ja investiga els fets.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut