Madrid

Sáenz de Santamaría diu que el missatge del rei va ser "un bàlsam" per als catalans

La vicepresidenta espanyola demana al president de la Generalitat que rectifiqui i li retreu que parli de les obligacions constitucionals del rei quan "som aquí perquè Puigdemont ha oblidat les seves"

RedaccióActualitzat

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, considera que "la majoria de catalans" va rebre el missatge de Felip VI com "un bàlsam" davant el full de ruta independentista de l'executiu de Puigdemont. Just després que el president de la Generalitat ha fet una declaració institucional en què ha retret al rei que no defensés el diàleg, la número 2 del govern de Rajoy li ha demanat que rectifiqui i atengui la "crida al seny" que, segons ella, va fer el rei: 

 

"El senyor Puigdemont ha portat els catalans a la major divisió que han tingut en la seva història. És un dirigent contra la llei, contra les institucions, contra Europa, contra la majoria de catalans, que ahir van veure el missatge del rei com un bàlsam davant de tanta incertesa i desassossec."

 

També ha retret a Puigdemont que hagi fet referència a les obligacions constitucionals del monarca espanyol: 

"Ha demostrat que no només està en contra de la llei, sinó també fora de la realitat. I fa posar vermell que recordi al rei les seves obligacions constitucionals, quan som aquí perquè el senyor Puigdemont ha oblidat les seves." 

 

En la seva opinió, el govern de Puigdemont "s'oblida dels drets del conjunt dels catalans" i assetja els que pensen diferent: 

"Als ciutadans que no pensen com ell se'ls assetja. Han de veure com els seus fills són separats si no pensen com el senyor Puigdemont. Espanya és una democràcia, no és una dictadura de pensament únic. I, per als demòcrates, que des del rei fins a les institucions europees i el conjunt de les institucions espanyoles cridin a la legalitat i al seny és una tranquil·litat." 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OAturada general 3-O
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut