El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, durant el discurs institucional d'aquest dimecres
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, durant el discurs institucional d'aquest dimecres
Barcelona

Puigdemont al rei Felip VI: "Majestat: així, no"

El president de la Generalitat reitera que està obert a una mediació i no fa cap referència a una DUI

Actualitzat

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha criticat el discurs que va fer aquest dimarts el rei Felip VI i ha considerat que va fer seu "el discurs i les polítiques del govern Rajoy". També ha lamentat que el monarca ignorés "deliberadament els milions de catalans que no pensen com ell" i els catalans que "han estat víctimes d'una violència policial que ha gelat el cor a mig món", en referència als ferits per les càrregues de l'1 d'octubre.

"Voldria adreçar-me directament a Sa Majestat en la llengua que sé que entén, coneix i que parla: així no. Amb la seva decisió d'ahir, vostè va decebre molta gent a Catalunya que l'aprecia i que l'ha ajudat en moments difícils de la institució. Gent que esperava de vostè un altre to i una apel·lació al diàleg i a la concòrdia"

En castellà, Puigdemont s'ha dirigit als ciutadans espanyols que han enviat "la seva amistat i la seva solidaritat" amb Catalunya aquests darrers dies. Ha reclamat que les autoritats espanyoles expliquin "millor" el que passa a Catalunya per "ajudar a entendre un problema polític complex".

El president de la Generalitat també ha volgut dirigir-se a tota la població per refermar que garanteix "el compromís del govern de protegir el conjunt dels ciutadans, de vetllar pels seus drets a expressar-se lliurement i de respectar les seves decisions". És per això que ha reiterat que, deixant la "porta sempre oberta al diàleg i al respecte a l'altre", l'executiu "no es desviarà ni un mil·límetre del compromís de pau i serenor, però alhora de fermesa" a l'hora d'aplicar el resultat del referèndum de l'1-O.

Puigdemont ha destacat que, en les mobilitzacions d'aquest dimarts, Catalunya va demostrar ser "un sol poble" i ha fet menció a les imatges de "fraternitat" que van suposar les fotos de persones amb banderes espanyoles i estelades passejant juntes.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut