Felip VI, durant el discurs televisat del 3-0
Felip VI, durant el discurs televisat del 3-0

Felip VI acusa la Generalitat de situar-se "al marge del dret i la democràcia"

En un missatge televisat, el monarca adverteix que, davant la situació "d'extrema gravetat" a Catalunya, els "legítims poders de l'Estat" han d'assegurar "l'ordre constitucional"

Actualitzat

El rei Felip VI ha acusat "les autoritats catalanes" d'haver-se situat "al marge del dret i la democràcia". En un missatge televisat dos dies després del referèndum convocat per la Generalitat, el monarca ha estat molt dur amb el govern català, de qui ha dit que tenen una "conducta irresponsable" i "deslleialtat inadmissible". 

"Aquestes autoritats, d'una manera clara i rotunda, s'han situat totalment al marge del dret i la democràcia"

El monarca ha assegurat que les autoritats de la Generalitat "han intentat trencar la unitat d'Espanya i la sobirania nacional" i els ha recriminat que "han menyspreat els afectes i els sentiments de solidaritat que han unit i uniran al conjunt dels espanyols". Felip VI ha advertit que, davant la situació "d'extrema gravetat" a Catalunya, els "legítims poders de l'Estat" han d'assegurar "l'ordre constitucional".

En un discurs sense cap apel·lació al diàleg ni cap referència als ferits de diumenge, Felip VI ha ratificat el "ferm compromís de la Corona" amb la Constitució. Ha reconegut que "són moments difícils", però s'ha mostrat convençut que "els superarem".

"Sé molt bé que a Catalunya hi ha també molta preocupació i gran inquietud amb la conducta de les autoritats autonòmiques. A aquells que ho senten així, els dic que no estan sols ni ho estaran"

 

Missatge del Rei sobre la situació a Catalunya by Ramon Radó Trilla on Scribd

 

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut