Abu Bakr al-Baghdadi, el líder d'Estat Islàmic (Reuters)
Abu Bakr al-Baghdadi, el líder d'Estat Islàmic (Reuters)

Rússia investiga si podria haver matat el líder d'Estat Islàmic, Al-Baghdadi

Un bombardeig rus a Raqqa podria haver acabat amb la vida del líder d'Estat Islàmic, 30 militars de graduació mitjana i uns 300 combatents

RedaccióActualitzat

Rússia està investigant si un dels seus bombardejos a Síria hauria mort el líder d'Estat Islàmic, Abu Bakr al-Baghdadi.

Segons recullen les agències, el ministre de defensa rus ha dit que al-Baghdadi podria haver mort el 28 de maig.

L'atac tenia com a objectiu una reunió de líders d'Estat Islàmic a Raqqa, al nord de Síria. També podrien haver perdut la vida 30 militars de rang mitjà i uns 300 combatents.

En un comunicat, el ministre afirma: "Segons les informacions que estem investigant per diversos canals, el dirigent d'Estat Islàmic Abou Bakr al-Baghdadi es trobava en aquesta reunió i ha estat eliminat en el bomardeig".

Segons el ministre, en la reunió de líders de l'organització s'estava discutint la retirada de Raqqa, la capital de facto d'Estat Islàmic.

No és la primera vegada que apareixen informacions que apunten la mort d'al-Baghdadi, del qual no es coneix la seva localització des de fa un temps.

Abu Bakr al-Baghdadi és l'autoproclamat califa de la grup terrorista Estat Islàmic. Al juliol del 2014 va proclamar el seu califat durant una pregària en una mesquita de la ciutat iraquiana de Mossul. Aquesta ha estat la seva única aparició en públic.

Estat Islàmic ha perdut en els darrers mesos el control de àmplies àrees de territori degut als atacs de les forces russes i dels Estats Units i els seus aliats.

Anar al contingut