Barcelona

Robert Redford visita el WMC per donar suport als curtmetratges fets per a mòbils

El protagonista del dia al Congrés de Telefonia Mòbil 3GSM ha estat l'actor i director del festival de cine de Sundance, Robert Redford, que ha descobert els racons de la sala oval del MNAC just abans de fer-hi una conferència. Als 71 anys, Redford ha parlat a Barcelona sobre el potencial dels mòbils com a mitjà per als cineastes independents per arribar a noves audiències. Molts periodistes, però poc públic, han escoltat l'estrella de Hollywood.

Actualitzat

L'actor i director de cinema Robert Redford ha aconseguit congregar avui gairebé dos centenars de periodistes, incloent-hi moltes televisions i fotògrafs, però els assistents al saló del Congrés Mundial de Mòbils WMC han mostrat un escàs interès. Redford ha participat en la sessió dedicada a l'entreteniment en el mòbil, a la sala oval, del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), en què han estat majoritàries les cadires buides.

L'actor, que ha assegurat que estava encantat de venir a Barcelona i s'ha mostrat "impressionat" per l'art, la cultura i la història de la ciutat, ha parlat sobre el potencial de la tecnologia mòbil, l'anomaneda "quarta pantalla", com a mitjà perquè els cineastes independents arribin a noves audiències a nivell global.

El cineasta, director del prestigiós Festival de Cinema Sundance, ha fet una calorosa defensa del cinema independent com una aposta "més arriscada i difícil", davant de l'enfocament dels grans estudis, i ha destacat la qualitat de molts curts per sobre dels llargmetratges.

El WMC i el Sundance impulsen el projecte Global Short Film, per a històries curtes que es puguin veure a través del mòbil i, aquest marc de col·laboració es produirà, amb la participació de l'actriu Isabella Rossellini, un treball que es mostrarà per primera vegada en l'edició del Sundance Film Festival d'aquest any.

Anar al contingut